Ik ben Hans van der Marel en verzamelaar van oude radio's en televisie's.
Mijn bouwjaar is 1966, aan het eind van het buizentijdperk. De bouwlocatie is Bergambacht ( geboren en getogen langs de rivier de Lek ).

Vroeger in mijn HAVO periode fietste ik van Bergambacht naar Schoonhoven waar de school stond, iedere dag een km of 5. In die periode ( 1978 - 1983 ) werd Schoonhoven aangesloten op de wereld dmv de kabel. Hoewel er een aantal particuliere kabelnetwerken bestond had het merendeel van de bewoners nog een eigen antenne.

Het nieuwe fenomeen kabel was voor veel inwoners aanleiding een nieuwe televisie te kopen en de oude bij de vuilnis te zetten. Ik heb er dan ook tientallen langs de straat gesloopt ( heb ik nu hele erge spijt van...... ), printen eruit, buizen eraf en op de bagagedrager. Als beginnend electronica hobby-ist werden printen thuis kaal gemaakt en de onderdelen in oa. Benco potten gestopt. Veel van die onderdelen heb ik nu nog steeds, de potten zijn ondertussen vrijwel allemaal kapot, niet bedoeld voor een levensduur van tientalle jaren. De onderdelen zitten nu in een flink aantal ladekasten waarvan een aantal uit de jaren 50.

Toen ik de HAVO afhad verhuisden we naar Schoonhoven ( hadden we jaren eerder moeten doen, had ik niet hoeven fietsen en de televisie's in z'n geheel mee kunnen nemen !!!! ).

Omdat ik had bedacht dat ik wel treinmachinist wilde worden werd mijn vervolgopleiding HTS Electrotechniek in Den Haag. Na enige tijd wijzigde mijn roeping en werd de studierichting Technische ComputerKunde. Wel digitale maar bar weinig analoge techniek. De trein zag ik enkel naar en van school totdat er een auto kwam.

Gedurende de jaren op de HTS samen met een vriend zendamateurexamen gedaan en beiden gehaald. Sindsdien heb ik een C-machtiging maar het is er nog nooit van gekomen om een zender te kopen/bouwen. Dit wil ik komende jaren wel gaan doen en onder mijn callsign PE1KWH verbindingen gaan maken.

Middels een stagejaar kwam ik in aanraking met Elmeq in Schoonhoven die electronica voor kleine aandrijftechniek ontwikkelde en verkocht. Ik heb daar afgestudeerd en heb er daarna nog bijna 5 jaar gewerkt. In die tijd veel ervaring opgedaan met digitale schakeltechnieken en de storende gevolgen ervan. Ondertussen werden PC's voor een ieder betaalbaarder en zagen 2 collega's en ik het wel zitten daar een handel in op te starten. In 1991 zijn we MultiWare gestart welk bedrijf handelde in computers, randapparatuur en industriele automatisering. Ik heb dat bedrijf voortgezet t/m begin 2006.

Sinds de MultiWare periode werk ik ( met een onderbreking van een jaar bij DIS in Soest ) bij AESensors in Dordrecht. Daar doe ik buiten telefonische verkoop van sensoren ook electronicaontwikkeling rondom sensoren.

Ondertussen was er een vrouw in mijn leven gekomen en met haar woon ik sinds 2003 samen in Hilversum met daarnaast een eigenwijze kater Sjors en een konijn Swiffer en een cavia Pebles. In 2009 zijn we op 3 September getrouwd.

Ik heb deze site opgezet om mijn hobby te laten zien nl. oude radio's en aanverwante zaken met radiolampen/ buizen erin. Ook een enkel transistorapparaat zul je tegenkomen. Dit zullen dan vrijwel altijd apparaten uit de jaren 60 70 zijn. Mijn interesse breidt zich steeds verder uit naar meetapparatuur voor (V)HF.

Ik kan via deze site gezochte zaken om toestellen weer compleet te krijgen laten zien en via de Te koop pagina's onderdelen aanbieden aan andere verzamelaars.

Ik heb 6 broers waarvan er 1 een website over de genealogie van het geslacht van der Marel aan het uitpluizen is. De resultaten ervan kun je vinden op www.marel.org